Pulpe de pui în sos de lapte

de miki_a in Pui, 28 Ian 2016 | 2059 vizualizari

 

E un fel de mâncare tare bun și gustos și mult mai ușor decât clasica "ciulama"!  

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui (doar partea superioară, dezosate și fără piele);
  • 4 linguri de făină albă (proaspăt) cernută;
  • 300 ml supă concentrată de pui;
  • 300 ml. lapte fiert;
  • 1 morcov fiert (din supă);
  • 2 linguri cu ulei;
  • 1 cub mic de unt (30 gr);
  • sare și piper după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui în sos de lapte:

Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).


Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă urâtă și se va pătrunde greu la prăjit).


După ce s-a topit untul punem bucățile de carne în tigaie și le rumenim pe fiecare parte (se vor "auri).


După ce carnea a prins crustă aurie, punem supa, treptat. Acoperim și lăsăm să fiarbă! Când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate (și carnea este deja fiartă) punem morcovul fiert ras fin și laptele, puțin câte puțin și așteptăm ca sosul să se lege.


Potrivim gustul de sare și piper.


La sfârșit (după ce oprim focul) ornăm cu pătrunjel tocat.


Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, ardei iuți sau mujdei.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți supă concentrată de pui puteți folosi supă de legume sau 1 cub de Knorr și o cantitate suficientă de apă caldă (căt să acopere carnea).

2

Morcovul este opțional.

3

Laptele trebuie să fie fiert înainte (să nu se brânzească în preparat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

CarmenBlue 1

29.01.2016, 10:45

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:50

Perfect pe gustul meu !!! De mult timp nu am mai facut asa ceva

Zamfira 1

02.02.2016, 11:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante