Pulpe de pui in sos la cuptor

de Rocsi in Pui, 29 Oct 2011 | 27759 vizualizari

 

Delicioase ,delicioase cam asta a fost verdictul.Am zis ca pap si apoi asez pe farfurie sa fac o poza,dar nu am mai apucat ca s-a papat tot.Asa ca am ramas doar cu poza la preparat ,cand era in tava.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • jumatate de gogosar
  • jumatate ardei galben
  • 1 ceapa micuta
  • 1 rosie mare
  • cateva bucatele de conopida
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 cana pasta de rosii de casa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos la cuptor:

Ne pregatim toate legumele mai intai:

-curatam ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt.

-ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele mici.

-rosia o curatam de coaja si o taiem feliute mititele.

-usturoiul il curatam si il pisam.

-bucatelele de conopida le spalam si le scurgem bine de apa.

Luam pulpele si le parlim putin pe flacara de tot puful.

Le spalam bine si le taiem in doua.

Luam o tava si o ungem cu unt.

Asezam pulpele ,dar le tamponam cu un servet sa absoarbem stropii de apa.

Deasupra presaram toate legumele.

Condimentam cu sare si piper ,dupa gust.

Pasta de rosii o amestecam cu pasta de gogosari si vinul.

Invartim bine si ii dam drumul in tava.

Deasupra presaram putin busuioc.

Acoperim tava cu putin staniol si il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins si lasam pulpele acolo pana sunt bine patrunse.

La urma descoperim tava ,dam foarte putin temperatura cuptorului mai mare si lasam 10 minute asa pentru a prinde o crusta placuta.

Sa aveti pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

01.11.2011, 20:26

-cris dar nu e nici o problema
-medi stai sa fac ceva cu pulpe ca sa facem schimb...sau las ca gasesc eu in frigider ceva papica si te servesc

kamy 1

02.11.2011, 20:02

pulpe...sos...papa bun

Rocsi 1

03.11.2011, 14:29

multumesc kamy!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr