Pulpe de pui la tava cu legume la aburi

de RODIMUR in Pui, 4 Iun 2017 | 4564 vizualizari

 

Un meniu ușor și sănătos, pentru că pulpele de pui nu sunt prăjite, iar legumele, fiind fierte la aburi, păstrează toată savoarea și gustul lor natural. Bun pentru copii, pentru cei care țin regim, dar și pentru persoanele care vor să mănânce sănătos.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • condimente (sare, piper, ierburi de Provence, usturoi verde, Deluxe Hot & spicy, Vegeta...)
  • ulei
  • apă
  • legume (4 buchete de broccoli, 4 buchete de conopidă, 2 morcovi, 1 ceapă verde, 4 căței de usturoi, 1/4 țelină, 4 cartofi noi)
  • mărar
  • sare
  • piper
  • 100 grame unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tava cu legume la aburi:

Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă.

Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi.

Se spală, se zvântă și se taie mărarul pentru garnisit.

În timp ce pulpele stau în cuptor, se pregătesc legumele care se curăță, se spală și se taie în formele dorite. Se pun legumele la aparatul de fiert la aburi și se lasă 50-60 minute. Când s-a scurs timpul fixat pentru fierberea legumelor la aburi, se scot cu o paletă și se montează farfuria. Se pun legumele în farfurie (dacă se mănâncă fără pâine, legumele pot fi într-o cantitate mai mare) și se toarnă peste ele untul topit, după care se condimentează cu sare, piper și mărar tăiat fin.

În mod normal, acest fel de mâncare nu necesită salată (pentru că sunt suficiente legume) și nici pâine.

 

TIPS-URI

1

Contrar obișnuinței culinare generale, eu pun condimentele de la început la friptură pentru ca, în timp ce se face la cuptor, carnea să poată absorbi gusturile diferitelor condimente. Altminteri, ar avea doar gust de fiertură.

2

Preparați legume doar pentru o masă. Carnea poate fi preparată și pentru a doua zi, cu o altă garnitură, dar legumele nu mai au gust bun, dacă stau de pe o zi pe alta.

3

Ceapa și usturoiul sunt puse la fiert la aburi, alături de celelalte legume, pentru a da gust. Se poate renunța la ele (deși usturoiul are un gust foarte bun, fiert la aburi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tava cu legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

05.06.2017, 13:02

Mulțumesc, Miki! Și eu cred că e un meniu bun și sănătos, pentru că legumele și-au păstrat culoarea și savoarea lor naturală și mai ales pentru că pulpele nu sunt prăjite, ci ușor rumenite, ca să rămână moi, să nu se usuce. Iar gustul de la condimente este foarte plăcut...

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:43

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:05

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa