Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

de RODIMUR in Pui, 21 Mai 2020 | 2511 vizualizari

 

Mi-am amintit zilele trecute de puiul cu smântână pe care-l prepar mai rar, dar care-mi place foarte mult, așa că am preparat rapid, la tigaie, două pulpe de pui. Evident, am făcut un sos de smântână și găluște, dar de gris, de data aceasta (pentru că mi se par mai pufoase) nu de făină, așa cum fac pentru preparatul cu pui. Vă mărturisesc că a fost un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • Pentru găluște:
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de gris
  • sare
  • frunze de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste:

Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund.

Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în aceeași tigaie în care au fost prăjite pulpele.

Se pun pulpele în tigaie, se adaugă supa de legume, sau supa concentrată, se acoperă tigaia cu capac și se lasă preparatul la foc mediu, ca să se pătrundă. Se întorc pulpele pe ambele fețe.

Separat, se adaugă amidonul alimentar în smântână, se condimentează cu: sare, piper și condimente pentru pui. Se omogenizează și apoi se subțiază cu supa de legume (supa concentrată).

Se adaugă sosul de smântână în tigaia cu pulpele și se lasă preparatul la foc mic, încă 4-5 minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Între timp (sau chiar înainte) se prepară găluște dintr-un ou, sare și gris. Se fierb găluștele într-o supă de legume preparată anterior, sau în supă concentrată, iar când sunt fierte, se adaugă în tigaia cu pulpe, sau se păstrează separat, până ce se pun în farfurie, cu sos și carnea de pui.

 

TIPS-URI

1

Prăjiți ușor pulpele, la foc mic, în tigaia cu capacul pus, până ce se pătrund și se rumenesc ușor.

2

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare, ci căliți-le doar puțin, până ce se înmoaie și au un gust plăcut.

3

Puteți folosi supa de legume (supa concentrată) în care faceți găluștele. Pentru aceasta trebuie să le preparați înainte și să le depuneți într-un vas acoperit, ca să rămână calde, până la servire.

4

Folosiți amidon alimentar numai dacă doriți ca sosul să fie mai gros, dar atunci va trebui să supravegheați atent tigaia, pentru ca acesta să nu se prindă de fund.

5

Odată preparate, găluștele pot fi adăugate în tigaia cu pulpe, când se ia de pe foc, sau se vor păstra separat, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

23.05.2020, 22:00

Daaa, Cristina... La puiul cu smântână fac găluște de făină, dar acum am zis că merită să le fac din gris, pentru că sigur ies mai pufoase și mai bune...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

27.05.2020, 16:10

Bune!

RODIMUR 1

27.05.2020, 17:21

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de bere