Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 6 Noi 2019 | 3290 vizualizari

 

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste pulpe de rata bine patrunse, cu ciuperci brune (desi mi-as fi dorit sa folosesc niste ciuperci de padure, de sezon, insa nu am ajuns la piata sa cumpar) si un sos de smantana cu parmezan. Cand am luat capacul de pe oala nu pot sa va spun cat de bine mirosea totul si cum intr-o secunda preparatul mi-a furat privirea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa amestec ierburi aromatice
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Parliti pulpele pe flacara aragazului, le spalati bine. Morcovul il decojiti si il taiati rondele. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru. Ciupercile spalate le taiati felii.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si butonul Start/Stop. Puneti pulpele, le rumeniti pe ambele parti, cam 5 minute, apoi le scoateti pe un platou. Adaugati ciupercile, ceapa, morcovul si le sotati in cele 5 minute ramase. Nu este nevoie de ulei, va folositi doar de grasimea lasata de rata. Presarati sare, piper, rozmarin si ierburile aromatice. Asezati pulpele peste ciuperci, presarati si pe ele sare si piper. Puneti capacul, aveti grija sa fie blocat, iar supapa de aburi sa fie inchisa. Apasati functia Meat/Stew, setati timpul de 35 de minute si presiunea High. Acum apasati butonul Start/Stop. Lasati sa treaca tot timpul, pana auziti sonorul de final. Cand este gata, nu deschide capacul in primele 10 minute capacul. Dupa ce trece acest timp, invartiti  supapa de aburi pe deschis. Deschideti capacul. Puneti smantana, usturoiul si parmezanul ras. Apasati iar Brown/Saute, un timp de 2 minute si butonul Start/Stop. Amestecati bine cu o paleta de lemn. Trebuie doar sa dea cateva clocote, pentru a se ingrosa sosul. Cand este gata, scoateti aparatul din priza. Se serveste preparatul cald, presarat cu patrunjel verde tocat. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.11.2019, 19:16

Multumesc mult!

dantes 1

10.11.2019, 10:40

Gustoase!

Rocsi 1

11.11.2019, 20:39

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Merluciu cu cartofi noi la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune