Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de simona72 in Multicooking, 22 Oct 2020 | 3046 vizualizari

 

Galbiorii sunt ciuperci rafinate, parfumate si desigur, delicioase. Sunt apreciate si cautate de bucatarii din toata lumea dar si de gurmanzii amatori.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 1 kg galbiori congelati
  • Aproximativ 3 litri supa de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100-120 gr cascaval(de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit:
  • smantana si/sau crutoane
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca cubulete. Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.

Supa de pui o fac de aproape fiecare data cand fac supa crema. Sunt putine supe la care nu folosesc supa de pui. O fac rapid (30 minute) in aceelasi Multicooker. Daca aveti timp, va sfatuiesc sa o faceti la foc mic timp de 2-3 ore. De data asta am facut o supa rapida din tacam de pui, morcovi, ceapa, patrunjel si pastarnac. Cand a fost gata, doar am strecurat supa.

Dupa ce ceapa s-a calit, dar nu s-a ars, am pus usturoiul si l-am lasat maxim 1 minut la calit. Am pus cartoful taiat cubulete si ciupercile rupte in bucati. Prefer sa nu tai ciupercile cu cutitul ci sa le desfac cu degetele in fasii. Se adauga supa de pui, se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se transfera toata compozitia intr-o oala de supa din inox. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Se mixeaza supa cu blenderul vertical pentru cateva secunde, doar cat sunt ingredientele amestecate.

Se serveste supa calda, cu paine prajita sau bagheta, cu branza de capra si gorgonzola. Se potriveste foarte bine cu branzeturi. De cremozitate nu mai zic…

TIPS-URI

1

Nu punem legume sau branzeturi prea multe pentru a nu acoperi gustul galbiorilor Este necesar sa folositi o supa/stok de pui sau de legume pentru un gust mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana si mustar la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune