Pulpe de rata cu sos de afine

de Rocsi in Rata, 24 Sep 2018 | 6233 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta mai rafinata, mai de restaurant cum spun ai mei, dar care se poate face acasa fara nici o problema. Nu ma lungesc prea mult cu vorba, sper doar sa va placa si de ce nu, sa o si incercati.

 

INGREDIENTE

    • 2 pulpe de rata
    • 1 ceapa mica
    • 1 mana hribi fierti
    • 3 cartofi mici
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • piper
    • boabe de piper de 4 culori
    • boia dulce
    • 1 lingurita ierburi de gradina

Pentru sosul de afine:

    • 150 gr afine proaspete (sau congelate)
    • 1 lingurita unt
    • sare
    • piper
    • 1 foaie dafin
    • 50 ml vin rosu
    • cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de afine:

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.

Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.

Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.

Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul. Deasupra presarati boabe de piper. Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins. Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.

Sosul de afine:

Intr-o tigaie puneti untul cu afinele. Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin. Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul. Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool. Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rata