Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

de simona119 in Pui, 27 Ian 2012 | 9273 vizualizari

 

Bun de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • pulpe superioare de pui dezosate
  • 6-7 cartofi mari
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • ulei de masline
  • 200 g cascaval
  • 300 ml smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati:

Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de masline si apa cat sa le acoperiti, si bagati-le la cuptor pentru 60 minute la 200 grade.

Taiati cartofii in felii subtiri si lasati-i in apa pana sunteti gata sa ii asezati in vas. Intr-o tigaie incinsa bine, adaugati 40 g unt (eu am folosit unt nesarat cu grasime 80%, Lurpak) in care caliti ciupercile. Dupa ce le-ati calit, scoateti-le intr-un bol si adaugati in tigaie, ceapa taiata pe care o rumeniti putin si o rasturnati in bol peste ciuperci. Odata calite ciupercile, puteti incepe sa asamblati cartofii in straturi, intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Puneti un strat de cartofi, un strat de ciuperci, putin usturoi si cascaval ras. Continuati acest procedeu pana terminati cartofii (mie mi-au iesit 4 straturi). La sfarsit, bateti ouale si amestecati-le cu restul de cascaval ramas si cu smantana lichida.

Puneti vasul in cuptor pentru 50 minute, la temperatura de 200 grade, si asteptati sa se rumeneasca bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte sa asezati cartofii in vas, asezonati-i cu sare si piper 

2

Indicat este sa puneti in amestecul de smantana cat mai mult cascaval, pentru ca acesta sa se rumeneasca la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe pat de morcovi si pleurotus la cuptor