Pui fript “Butterfly”

de sisterskitchen in Pui, 8 Mar 2012 | 1488 vizualizari

 

Puiul preparat astfel este un “clasic” al iesirilor noastre la picnic. Denumirea “butterfly” vine de la felul in care va fi taiat, amintind de un fluture. E simplu de preparat, sanatos si extrem de delicios. Pentru ca veti folosi un pui de mici dimensiuni, poate fi o portie pentru o singura persoana, doua cel mult. Daca il preparati in casa, e recomandabil sa o faceti cu ajutorul unui dublu-grill.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mic, 400-500 de grame 
  • 1 legatura cimbru
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura turmeric
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • Sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript “Butterfly”:

1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat.


Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena.


2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un capat la altul, rasuciti pulpele si presati-l cu dosul palmei, aplatizandu-l.Marinati puiul cu pasta de condimente intr-un castron sau o farfurie incapatoare. E bine sa il tineti la marinat, la rece, minim o ora (peste noapte e si mai bine).


3.Incingeti gratarul. Presarati putina sare grunjoasa si adaugati puiul, apoi acoperiti cu cealalta jumatate a gratarului incins. In acest fel, caldura vine din doua directii si nu va fi nevoie sa il intoarceti. Daca nu aveti un gratar dublu, acoperiti cu 2 straturi de folie de aluminiu si plasati deasupra o tigaie de fonta pe care o incingeti in prealabil. In aceasta varianta, va trebui totusi sa intoarceti puiul macar o data.


Sucurile care se scurg pot fi colectate si, folosind o pensula, se poate unge puiul. In functie de gratarul folosit, va fi gata in 20-25 de minute. Daca puiul e mai mare decat am recomandat noi, va trebui sa ajustati timpul in consecinta. La final, pielea trebuie sa fie crocanta si carnea frageda. Inainte sa il serviti, lasati puiul intr-un vas acoperit cu folie de plastic; astfel, sucurile vor ramane inauntru si va fi mai gustos.


Ciabatta cu masline sau o bagheta crocanta alaturi de cateva frunze de salata vor fi bune prietene cu puiul acesta. Nu va sfiiti sa adaugati si un sos dulce-acrisor, tzatziki sau alioli.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript “Butterfly”" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:25

Ce bine arata imi place

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:59

ce bun este!!!

sisterskitchen 1

13.04.2012, 08:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu salata de naut si avocado