Pui fript “Butterfly”

de sisterskitchen in Pui, 8 Mar 2012 | 3727 vizualizari

 

Puiul preparat astfel este un “clasic” al iesirilor noastre la picnic. Denumirea “butterfly” vine de la felul in care va fi taiat, amintind de un fluture. E simplu de preparat, sanatos si extrem de delicios. Pentru ca veti folosi un pui de mici dimensiuni, poate fi o portie pentru o singura persoana, doua cel mult. Daca il preparati in casa, e recomandabil sa o faceti cu ajutorul unui dublu-grill.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mic, 400-500 de grame 
  • 1 legatura cimbru
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura turmeric
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • Sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript “Butterfly”:

1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat.

Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena.

2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un capat la altul, rasuciti pulpele si presati-l cu dosul palmei, aplatizandu-l.Marinati puiul cu pasta de condimente intr-un castron sau o farfurie incapatoare. E bine sa il tineti la marinat, la rece, minim o ora (peste noapte e si mai bine).

3.Incingeti gratarul. Presarati putina sare grunjoasa si adaugati puiul, apoi acoperiti cu cealalta jumatate a gratarului incins. In acest fel, caldura vine din doua directii si nu va fi nevoie sa il intoarceti. Daca nu aveti un gratar dublu, acoperiti cu 2 straturi de folie de aluminiu si plasati deasupra o tigaie de fonta pe care o incingeti in prealabil. In aceasta varianta, va trebui totusi sa intoarceti puiul macar o data.

Sucurile care se scurg pot fi colectate si, folosind o pensula, se poate unge puiul. In functie de gratarul folosit, va fi gata in 20-25 de minute. Daca puiul e mai mare decat am recomandat noi, va trebui sa ajustati timpul in consecinta. La final, pielea trebuie sa fie crocanta si carnea frageda. Inainte sa il serviti, lasati puiul intr-un vas acoperit cu folie de plastic; astfel, sucurile vor ramane inauntru si va fi mai gustos.

Ciabatta cu masline sau o bagheta crocanta alaturi de cateva frunze de salata vor fi bune prietene cu puiul acesta. Nu va sfiiti sa adaugati si un sos dulce-acrisor, tzatziki sau alioli.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript “Butterfly”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la gratar cu mix mexican