Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac

de nico15 in Pui, 2 Iul 2012 | 1486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g pulpa de pui
  • 350 g de cartofi
  • 30 g de unt
  • sare / piper
  • 30 ml de lapte
  • 150 g de spanac
  • 100 g de faina
  • 1 ou
  • 50 g de pesmet
  • 180 g de rosii
  • 130 g de morcovi
  • 100 g de ceapa
  • 130 g de telina
  • 50 g pasta de tomate
  • 10 g de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac:

Legumele(telina, morcov, ceapa) se spala, se curata, se spala din nou si se vor taia taraneste. Cartofii se vor fierbe separat deoarece ei ne trebuiesc pentru piure. Legumele se vom inabusi in ulei si un pic de unt si le vom lasa pana sunt patrunse, dupa aceea se va completa cu un fonde de legume si se pune la fiert, acestea ne vor fi necesare pentru realizarea sosului.


Pulpa de pui se spala, se curata si se flambeaza dupa care se spala din nou.


Pulpa de pui se taie in doua parti(ciocanelul si partea superioara) se spala, se va flamba si se va spala din nou, dupa aceste operatiuni pregatim bolurile cu: faina, ou si pesmet. Vom trece ciocanelul prin faina, ou si pesmet repetand operatiunea de doua ori si creeand o dubla inpesmetare, vom pune intr-o tigaie cu ulei cand uleiul este incins, pulpa superioara o vom trece doar prin faina si ou si vom realiza o dubla infainare si o vom adauga si pe aceasta in tigaie, lasand aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Vom incerca cu o scobitoare sa vedem daca sunt facute si vom mai da la cuptor la 160°C aproximativ 10 minute.


Dupa ce legumele sunt fierte, strecuram de zeama si vom pasa la blender legumele, ulterior punem din nou la fiert, adaugand putin cate putin din fondul rezultat, asezonam cu sare si piper si punem si pasta de tomate, continuand fierberea. Daca sosul nostru este prea apos va trebui sa adaugam un pic de amidon alimentar care va fi diluat in putin lichid de fierbere(sau un cartof fiert).


Pentru piure pasam cartofi, punem la fiert si spanacul oprit il oparim si tocam marunt in tragem la tigaie 1 minut in unt, dupa care il adaugam peste cartofi, adaugam treptat lapte si unt, amestecam bine si saram.


Décor am folosit o frunza de spanac prajit in baie de ulei. Pofta Buna


Pentru salata, folosim spanac, taiem morcovi si telina julien, taiem rosia felii, adaugam dressingul din:ulei, otet, sifon, sare, piper.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

love_cherry 1

03.07.2012, 13:56

foarte bunnn

Lau 1

03.07.2012, 14:22

gustoasa

Sim0na 1

03.07.2012, 23:30

Ce apetisant arata..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!