Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

de Adinuta san in Pui, 27 Mar 2011 | 6016 vizualizari

 

O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor.
Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpite
  • 500 ml de supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi:

Se rade ghimbirul si usturoiul.


Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.


Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.


Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.


Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.


Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa nu se usuce pulpitele.


Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.


Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.


La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.


Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

diaconta 1

28.03.2011, 19:54

Pai Miti io am cam bagat de seama ca pulpele tale nu's rele deloc ....da' chiar oare eu de ce n-am mai postat pulpe?

Adinuta san 1

28.03.2011, 19:58

pai chiar asa,,,a trecut ceva vreme de cand n-ai mai postat pulpe

adry88 1

09.05.2011, 20:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pui glazurat cu miere