Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

de -Miti- in Pui, 27 Mar 2011 | 5587 vizualizari

 

O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor.
Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpite
  • 500 ml de supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi:

Se rade ghimbirul si usturoiul.


Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.


Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.


Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.


Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.


Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa nu se usuce pulpitele.


Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.


Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.


La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.


Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

diaconta 1

28.03.2011, 19:54

Pai Miti io am cam bagat de seama ca pulpele tale nu's rele deloc ....da' chiar oare eu de ce n-am mai postat pulpe?

-Miti- 1

28.03.2011, 19:58

pai chiar asa,,,a trecut ceva vreme de cand n-ai mai postat pulpe

adry88 1

09.05.2011, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback