Pungute de jambon cu spuma de branza

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2010 | 6326 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am adaptat compozitia, in functie referintele casei . Este un aperitiv festiv excelent care arata foarte bine si este delicios. puteti deasemenea sa adaptati compozitia in functie de preferintele voastre.

 

INGREDIENTE

  •  8 felii de jambon crud afumat,
  • 100 ml iaurt gras ( 20-40 % de care gasiti),  
  • o lingurita de smantana,
  • cateva ridichi rosii,
  •  cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti inlocuiti cu cozi de ceapa verde) ,
  • 10-15 grame de branza roquefort,
  • sare,
  • piper,
  • cateva fire de ciboulette pentru legat pachetelele 
  •  cateva crengute de coriandru sau patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pungute de jambon cu spuma de branza:

Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri si maruntit.


Dupa aceea adaugam peste iaurtul gras stors bine in prealabil , lingurita de smantana, punem sare si piper si adaugam o bucata cat o nuca de branza roquefort maruntita fin.


Amestecam bine si mai dregem cu condimente daca trebuie, in principiu trebuie foarte putina sare si piper, sa nu predomine acest gust. Pe un platou de lemn asezam in cruce doua felii de jambon crud afumat si punem in mijloc o nuca de spuma de branza .


Adunam apoi fiecare latura de jambon ca sa formam o punguta si o legam cu cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti si utilizati cozi de ceapa verde taiati-le fin pe lungime sa fie de dimensiunea firelor de ciboulette sa le puteti manevra mai usor) . Dupa ce ati legat prindeti sub nod o crenguta mica de coriandru sau patrunjel .


Arata foarte sic si gustul este pe masura, poate face fata cu succes oricarei mese festiva, oaspetii vor fi incantati . Puteti sa il asezati sau alaturi de alte aperitive reci sau singur pe o farfurioara mica acompaniat de bucatele de paine prajita si samburi de nuca. Eu l-am servit alaturi de minirulouri de somon si aperitive facute pe biscuti sarati .

 

TIPS-URI

1

Reteta initiala era cu mascarpone, roquefort, stafide, nuci, andive si mar ras, puteti sa incercati si combinatia aceea sau sa adaptati in functie de ce preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pungute de jambon cu spuma de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

26.01.2010, 20:16

Foarte frumos aranjamentul cu multe aperitive !

mihaelar63 1

27.01.2010, 00:57

oana a gasit cuvantul potrivit adevarat ikebana

Sylvia 1

05.02.2010, 14:00

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi