Pupisori cu nuca

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 3610 vizualizari

 

Una dintre prajiturile mele preferate...reteta o am de la mama :) O sa adaug si poze cat de curand.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pupisori cu nuca:

Intr-o cescuta se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana se face un aluat suplu si nelipicios. Se lasa coca sa dospeasca o jumatate de ora, acoperita.

Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, pe abur (bain marie) cca. 30 minute, dupa care se adauga nuca macinata.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare de grosimea unui dos de cutit peste care se intinde spuma, iar apoi se ruleaza pe lungime. Se taie felii de 2 cm care se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 20-30 min pana se rumenesc.

Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pupisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Corinuta 1

28.06.2010, 23:29

Mena, sigur nu te uit!

nadina73 1

20.08.2010, 00:36

am ajuns la tine 5 f

Ina 1

06.02.2015, 22:16

ai mintit, n-ai mai adaugat poze ))

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca