Quiche cu mazare, rucola si Brie

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 14 Mar 2014 | 7060 vizualizari

 

Imi place la nebunie quiche-ul, asa ca astazi am experimentat o combinatie noua: quiche cu mazare, rucola si branza Brie. Daca va tenteaza aceasta reteta, insist sa faceti aluatul in casa. Merita efortul!

 

INGREDIENTE

  • 300g faina alba
  •  150g unt rece
  • un varf de lingurita sare
  •  9 linguri de lapte rece

Pentru umplutura aveti nevoie de:

  • 8 oua
  • 2 cepe rosii taiate felii subtire
  •  2 catei usturoi tocati marunt
  •  1 morcov ras
  •  200 g mazare congelata
  •  100 g rucola
  •  200 g branza brie
  •  50 ml smantana
  •  70 g unt
  •  sare de mare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu mazare, rucola si Brie:

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana obtineti un aluat faramicios cu aspectul unui pesmet grunjos. Procedeul dureaza cam 5-6 minute. Adaugati apoi laptelerece si amestecati bine de tot, pana obtineti un aluat compact care nu se lipeste de degete. Puteti adauga putina faina daca simtiti ca aluatul mai are nevoie. Modelati aluatul sub forma unei bile, acoperiti cu folia alimentara si aplatizati cu palma. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, timp in care glutenul din faina va fi eliberat si aluatul va deveni elastic. Dupa aceea scoateti aluatul din frigider si neaparat asteptati sa ajunga la temperatura camerei, altfel se va rupe cand il veti intinde. Presarati faina pe blatul de lucru si asezati aluatul pe acesta. Rulati cu ajutorul unui facalet din centru spre exterior, pana obtineti o foaie de aluat pe cat posibil rotunda si mai mare decat diametrul tavii in care va coace. Aveti grija sa nu se rupa!

Dupa ce obtineti lungimea dorita, rulati in jurul facaletului si asezati foaia de aluat inntr-o tava termorezistenta cu peretii rabatabili. Aluatul ar trebuie sa fie cu pana la 5 cm mai mare decat peretii tavii. Folosind degetele trebuie sa mulati aluatul pe forma tavii si sa rupeti marginile care atarna peste tava. Intepati aluatul cu furculita pentru a evita cresterea in timpul coacerii. Porniti cuptorul la 180 grade si incepeti sa pregatiti umplutura. Caliti in unt ceapa si usturoiul, maxim 10 minute. Aveti grija sa nu se arda usturoiul, pentru ca poate deveni amar. Adaugati apoi mazarea, morcovul ras si rucola, condimentati cu sare de mare si piper. Lasati pe foc inca 10 minute, amestecand in cand in cand. Bateti ouale, adaugati smantana si condimentati cu sare si piper. Branza trebuie taiata felii subtire.

Acum este momentul sa montati tarta. Incepeti cu jumatate din amestecul de legume, apoi un strat de brie, inca unul de legume si inca unul de brie. La final adaugati ouale si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana ce oualele s-au inchegat. Rezultatul final va face furori! Garantez!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu mazare, rucola si Brie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovleac