O mancarica delicioasa,perfecta pentru o zi de post!
Alegem orezul.Curatam ceapa si o taiem marunt.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii taiem cubulete,apoi spalam morcovul si il dam prin razatoare pe ochiu mic.Intr-o cratita punem cele 4 linguri de ulei,adaugam ceapa si lasam 3-4 minute la calit.Apoi adaugam morcovul si ardeiul,presaram putina sare si lasam sa se caleasca bine,acoperind cratita cu un capac.Dupa ce s-au calit bine,adaugam orezul NEFIERT ,condimentam cu sare si piper si adaugam apa(cca.0,6 l).Lasam sa firba,amestecand din cand in cand,si adaugand apa daca mai este nevoie,pana cand orezul este fiert.
La sfarsit adaugam patrunjelul proaspat sau uscat.
Mancarica se serveste calda!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro