Barcute de vinete

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 14 Iul 2011 | 11719 vizualizari

 

Stiiu, sunt sado-maso, aprind cuptorul cand afara sunt 36C la umbra :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • frunzele de la doua cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 100 gr branza telemea
  • 1 ou
  • sare
  • ulei pentru uns tava si calit
  • frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de vinete:

Incalzim cuptorul la 190C si ungem cu ulei o forma dreptunghiulara.

Taiem vinetele in jumatate, scobim miezul lasand 1 cm grosimea barcutei si il taiem cubulete.

Calim intr-o tigaie in putin ulei ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat, apoi adaugam ardeiul taiat feliute pana cand se moaie, apoi adaugam vinetele si putina sare, iar cand s-au muiat aproape de tot adaugam feliile de rosii si le lasam doar putin.

Separat, batem oul si adaugam branza rasa. Asezam barcutele in forma, le umplem si acoperim cu un strat de ou amestecat cu branza.

Tinem la cuptor cca 40-50min, pana cand oul a facut crusta rumenita si barcutele s-au inmuiat. Garnisim cu patrunjel.

TIPS-URI

1

Servim simple sau alaturi de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

15.07.2011, 08:25

cum ar zice Ina: "ne dam in barci?"
)))))))))))))

marcela1979 1

15.07.2011, 08:39

vreau si eu una

mimmi 1

15.07.2011, 12:37

Si eu vreau,imi plac mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute