Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 24 Mai 2021 | 2363 vizualizari

 

Cum îmi place leurda, în fiecare primăvară o folosesc în câteva feluri de mâncare, pentru a simți gustul ei deosebit. Așa că în urmă cu vreo două săptămâni am făcut și acești cartofi picanți, în care am folosit atât leurdă crudă, la servire, cât și la gătit, iar alături am avut lapte acru, care ”să taie” puțin iuțeala. Dar acești cartofi picanți se pot asocia și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi roz
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • oregano
  • condimente pentru cartofi
  • chilli
  • rozmarin
  • 2 linguri de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor:

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru cartofi și rozmarin. Se adaugă apoi cartofii în această marinadă, bine omogenizată și se presară o jumătate din cantitatea de leurdă.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se presară pesmet, după care se pun cartofii care au stat câteva minute în marinadă. Apoi se presară susanul, se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute. După acest interval de timp se ia capacul și se mai lasă cartofii în cuptor încă 15-20 minute, până ce se rumenesc ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și cartofii pot fi serviți imediat ca atare, cu leurdă proaspătă crudă și cu lapte acru (iaurt) alături sau ca garnitură la o bucată de carne rasol.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se strivesc la fierbere, ci își păstrează forma.

2

Lăsați cartofii câteva minute în marinada bine omogenizată. Dacă mai rămâne marinadă, turnați-o în tavă, peste cartofi.

3

Cartofii trebuie preparați înăbușit la cuptor (cu capac, sau cu folie) timp de 20 minute, ca să se pătrundă. Apoi se mai lasă 15-20 minute ca să se rumenesacă ușor, fără să se usuce.

4

Puteți servi cartofii picanți cu lapte acru (iaurt) sau alături de o bucată de carne slabă, fiartă de preferință, nu prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu legume