Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 11 Mai 2020 | 136 vizualizari

 

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • 200 gr chorizo picant
  • 50 gr ulei 50 gfr unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar smantana grasa
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin:


  1. Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .

  2. Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .

  3. Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .

  4. Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.

  5. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se pune laptele si ciupercile taiate fin .

  6. Tot acum se pune rozmarinul tocat .

  7. Daca sosul este prea gros , adugati putina apa .

  8. Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde.

  9. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste .

  10. Simplu de tot !!!!

TIPS-URI

1

Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .

2

Nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chorizo .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:39

Super faina tocanita, iar chorizo ii da un gust aparte!

Panacris 1

15.05.2020, 14:34

Bună idee. Dar eu fără chorizo, de data asta!

dantes 1

16.05.2020, 11:07

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Legume de vara coapte