Quiche cu spanac si leurda

de adriana65 in Mancaruri de legume, 22 Apr 2012 | 3299 vizualizari

 

Deşi nu am abuzat de multe preparate cu carne zilele acestea, mi-am spus că ceva verdeţuri ar fi binevenite. Aşa că, trecând prin în piaţă am cumpărat două legături de leurdă, ceapă verde şi 1/2 kilogram de spanac proaspăt.
Am preparat un delicios quiche cu verdeţuri.
Deşi quiche-ul se prepară dintr-un aluat pentru tarte, eu l-am preparat cu foietaj.

 

INGREDIENTE

  • foietaj
  • 400 g spanac
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g cașcaval
  • 100 g brânză sărată tip ”burduf”
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • roșii cherry
  • parmezan
  • unt
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac si leurda:


Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt.


Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras, leurda tăiată și la sfârșit ouăle bătute spumă. Se potrivește cu sare și piper.


Aluatul se întinde în tava specială pentru tarte, unsă cu puțin unt și peste el se pune amestecul cu spanac.


Din loc în loc se pun roșii cherry și câteva fâșii de aluat. Se ung fâșiile de aluat cu puțin ou și se presară parmezan. Tava se dă la cuptor unde se lasă la foc potrivit 40-45 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

24.04.2012, 20:16

foarte fain arata!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:08

adriana65 1

25.11.2012, 09:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi