Quiche cu spanac si leurda

de adriana65 in Mancaruri de legume, 22 Apr 2012 | 6387 vizualizari

 

Deşi nu am abuzat de multe preparate cu carne zilele acestea, mi-am spus că ceva verdeţuri ar fi binevenite. Aşa că, trecând prin în piaţă am cumpărat două legături de leurdă, ceapă verde şi 1/2 kilogram de spanac proaspăt.
Am preparat un delicios quiche cu verdeţuri.
Deşi quiche-ul se prepară dintr-un aluat pentru tarte, eu l-am preparat cu foietaj.

 

INGREDIENTE

  • foietaj
  • 400 g spanac
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g cașcaval
  • 100 g brânză sărată tip ”burduf”
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • roșii cherry
  • parmezan
  • unt
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac si leurda:

 

Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt.

Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras, leurda tăiată și la sfârșit ouăle bătute spumă. Se potrivește cu sare și piper.

Aluatul se întinde în tava specială pentru tarte, unsă cu puțin unt și peste el se pune amestecul cu spanac.

Din loc în loc se pun roșii cherry și câteva fâșii de aluat. Se ung fâșiile de aluat cu puțin ou și se presară parmezan. Tava se dă la cuptor unde se lasă la foc potrivit 40-45 minute.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu Iaurt si Usturoi (Reteta Video)