QUICHE LORRAINE

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 4607 vizualizari

 

asa cum am promis mai inainte, am revenit cu tarta Quiche Lorraine, o tarta sarata specifica zonei Lorraine din Franta...am vazut mai multe retete dar cam toate respecata aceleasi ingrediente si principiul dupa care se face este in general acelasi ...eu m-am oprit la reteta aceasta care mi-a palcut f mult...a iesit buna....

 

INGREDIENTE

  • 350 g aluat Brise- l-am prezentat intr-o reteta anterioara
  • 200 g pancetta sau kaizer
  • 150 g cascaval  Emmental ( reteta originala e cu Gruyere...eu nu am avut...si sincer nici nu stiu cum e...am vazut insa ca se substituie f bine cu Emmental)
  • 1 ou intreg+ 2 galbenusuri
  • 200-300 g smantana( eu am avut smantana super buna , groasa si grasa si am pus doar 200)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA QUICHE LORRAINE:

daca nu aveti facut aluatul brise, va apucati intai de el...ca va ia ceva timp.


apoi: se unge o tava cu diam. de 26 cm cu unt toit, se stropeste cu faina si se asaza coca intinsa , dar sa dea si peste margini. se asaza bine in forma apoi s einteapa aluatul bine cu furculita, inclusuv pe margini. se pune apoi peste aluat o foaie de copt si se toarna 1/2 kg de boabe de fasole...asta pt a tine greutate ca sa se coaca frumos coca. se da la cuptor ul incins la 190grade pt 15 min apoi se scoate, se indeparteaza foaia cu boabele de fasole si s emai lasa 5 minute. cat timp se coace coca, se pregateste umplutura asftel: se pune pancetta/ kaizerul intr-o oala cu apa la fiert, cam 10 min apoi se lasa la racit.


ouale se bat impreuna f bine, se adauga smantana si se omogenizeaza bine, se pune sare, piper si un praf de nucsoara.


cand coca e gata se scoate si se pune intai kaizerul taiat cubulete. peste el se pune cascavalul razuit apoi deasupra ouale batute cu smantana. se da la cuptor cam 20 min la aceeasi temp.


cam asta ar fi Quiche Lorraine....totusi...nu degeaba se spune : cate bordeie atatea obiceie...chair daca mie mi-a palcut aceasta tarta, cred ca ar fi mers excelent daca as mai fi adaugat 2 castraveciori murati...si data viitoare asa am sa fac...adaptare la gustul propriu...n-ai ce face,....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "QUICHE LORRAINE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

adasev12 1

16.02.2011, 17:58

mamaieelena, cris...multumesc

adry88 1

23.05.2011, 21:30

babi5 1

28.09.2013, 20:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu branza si chimen