Racituri cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Porc, 14 Apr 2019 | 233 vizualizari

 

Am vazut eu pe la vecinii nostrii unguri retete cu racitura din ciolan afumat . Asa ceva m-a uimit si mi-a incitat curiozitatea culinara . Bineinteles ca  beneficiarul principal al raciturilor a fost foarte incantat :D Eu am avut emotii ca se va inchega racitura , asa ca am mai pus cativa sorici proaspeti de porc .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat de casa -aproximativ 1.5kg
  • cativa sorici proaspeti de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija telina
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri cu ciolan afumat:


  1. Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa .

  2. Se curata ceapa , morcovul si se spala .

  3. Caciulia de usturoi ramnr fara primul strat de foi si mustata . Splati impreuna cu tija de telina .

  4. Se pun la fiert in oala sub presiune ciolanul, legumele , usturoiul , piperul si foaia de dafin .

  5. Apa trebuie sa depaseasca cu foarte putin ingredientele din oala .

  6. Nu este nevoie de sare , ciolanul crud a fost tinut in saramura si apoi afumat .

  7. Eu am fiert timp de 90 minute la foc mic .

  8. Se scoate capacul respectand regulile de protectie .

  9. Strecurati zeama cu ajutorul unei site .

  10. Carnea este bine fiarta incat cade de pe oase . Soricul de pe ea este moale si gelatinos .

  11. Am distribuit carnea si bucatile de morcov in patru boluri . Probabil ca aveam ,, marfa"' si de vreo sase daca nu se manca carnea calda [ a fost delicioasa :D ]

  12. Zeama am last sa se raceasca pe balcon .

  13. Dupa racires-a format o pojghita de grasime pe care am adunat-o cu usurinta cu ajutorul unei spumiere .

  14. Se pune la fiert din nou zeama pana scade la jumatate .

  15. In acest moment fac proba inchegarii : pun pe o farfurioara o lingura de zeama si o scot afara pe pervaz daca este rece .

  16. In caz ca zeama nu se incheaga mai fierb si las sa scada putin .

  17. Se toarna zeama peste carne in boluri si se pune sa se inchege la loc rece .

  18. La servire folositi lamie ,hrean razuit in otet , piper , boia rosie dulce sau iute .


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca credeti ca ciolanul afumat este prea sarat il puneti cateva ore in apa rece . Schimbati apa de cateva ori ca astfel sa se desareze .

2

Reteta originala ungureasca prevede si chimen , nucsoara , ghimbir .c u proxima ocazie ma voi aventura sa o incerc si astfel :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Adi 1

15.04.2019, 20:05

Bune!

adry88 1

16.04.2019, 10:49

Panacris 1

18.04.2019, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc