Rasturnata cu prune si nectarine

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cereale cu ciocolata
  • 5-6 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 3 nectarine mari
  • 250 gr. prune mari, carnoase
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu prune si nectarine:

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.


Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea.


Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Adaugam uleiul, incorporam.


Adaugam si apa minerala, incorporam.


Peste compozitia obtinuta, punem cate putin din spuma de albus, apoi din faina, pana incorporam toate cantitatile.


Tapetam tava cu hartie de copt.


Presaram un strat subtire de cereale cu ciocolata, apoi biscuitii zdrobiti.


Spalam bine fructele si le taiem bucati pe care le asezam peste biscuitii si cerealele din tava.


Deasupra turnam compozitia blatului, nivelam si dam apoi la cuptor prajitura pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, rasturnam apoi prajitura fierinte pe un tocator mare din lemn, lasam sa se raceasca, iar la final o pudram cu zahar farin.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu prune si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

01.12.2016, 07:22

Minunată!

Gherca Daniela 1

01.12.2016, 17:41

super!

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz