Rasucita cu mac

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua prepelita (1 ou gaina)
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g mac macinat
  • 200 ml lapte dulce
  • 120 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ptr. uns:
  • 2 oua prepelita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasucita cu mac:

Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit, sarea, ouale, si am amestecat. Am adaugat si amestecul de laptele si drojdie, caldut, apoi coaja de lamaie. Am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut pentru jumatate de ora.

In aceasta perioada am pregatit umplutura: intr-o craticioasa am pus macul macinat, laptele, zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba cca 20 minute.

Cand aluatul a crescut, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, peste care am pus umplutura. Am rulat, iar sulul l-am rasucit unind capetele. Am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut jumatate de ora. Am dat rasucita la cuptor la 1800C, pentru 1 ora. Cu 10 minute inainte, am uns cu 2 oua de prepelita batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasucita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

09.12.2015, 08:51

Doamne cat e de perfecta!!!

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 18:34

Arata minunat!

Micutza Luana 1

09.12.2015, 19:52

Bunaaaa mai e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blat de pandispan pentru tort