Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

de RODIMUR in Dulciuri, 6 Ian 2020 | 333 vizualizari

 

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși, îmi place mai mult ciocolata, am decis ca aceste batoane să fie de ciocolată cu nucă de cocos și nu invers, de nucă de cocos, învelite în ciocolată...
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care ciocolata a stat să se răcească/întărească.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de lapte praf, cu 26% grăsime
  • 300 grame de zahăr tos
  • 50 grame de cacao
  • 100 grame de unt
  • 100 grame de nucă de cocos
  • 200 ml de apă
  • 1 plic de vanilie
  • 2 lingurițe de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 80 grame de ciocolată menaj neagră (sau cu lapte)
  • 2 linguri de smântână (pentru topit ciocolata)
  • 40 grame de ciocolată menaj albă
  • 1 lingură de smântână (pentru topit ciocolata albă)
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos:

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe.


Se face un sirop bine legat, care să cadă bob pe farfurioara de probă, din: apă, zahăr și vanilie.


Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat în prealabil, ca să se topească mai repede.


După ce untul s-a topit, se adaugă, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao. Se amestecă repede, până la încorporarea perfectă, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe, iar compoziția de ciocolată să fie fină și netedă.


Se adaugă nuca de cocos, se amestecă rapid, iar la urmă se adaugă esența de rom și se omogenizează compoziția de ciocolată.


Se toarnă ciocolata într-o formă în care s-a pus în prealabil folie alimentară. Dacă s-a întărit puțin, se netezește la suprafață cu lama, unsă cu unt, a unui cuțit.


Se dă ciocolata la rece, ca să se răcească și întărească.


A doua zi, ciocolata se scoate din formă, cu tot cu folia alimentară, se desprinde și se porționează, cu un cuțit cu lama subțire, în batoane de 1 cm grosime.


Se pun batoanele pe un suport și se învelesc în ciocolată neagră (sau cu lapte) topită la bain-marie în prealabil, în 2 linguri de smântână.


Se topește la bain-marie ciocolata albă cu o lingură de smântână și se decorează.


După ce se întărește decorul, batoanele pot fi deja servite.

TIPS-URI

1

Amestecați bine laptele praf cu cacaua, ca să nu mai rămână cocoloașe albe, care s-ar vedea urât în batoane.

2

Legați bine siropul, înainte de a adăuga celelalte ingrediente, pentru ca batoanele de ciocolată să se întărească și să nu rămână moi.

3

Amestecați repede ingredientele, pentru ca ciocolata să nu se întărească înainte de a fi turnată în formă.

4

Dacă ciocolata se întărește și nu este netedă la suprafață, o puteți netezi, cât timp este foarte caldă, cu lama unsă cu unt a unui cuțit. Dacă ciocolata nu mai este foarte caldă, atunci va trebui să încălziți și cuțitul, pentru a o netezi, cu unt.

5

Nu acoperiți ciocolata caldă, cu nimic. Lăsați-o descoperită să se răcească natural, într-un loc răcoros și uscat, unde nu poate atrage alte mirosuri.

6

Nu tăiați ciocolata înainte de a se răci și întări complet.

7

Decorați cu ciocolată albă, numai după ce s-a întărit învelișul de ciocolată neagră.

8

Dacă nu doriți, nu este obligatoriu să decorați batoanele de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

07.01.2020, 18:46

Mă bucur că-ți place, Lau...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Rocsi 1

07.01.2020, 19:23

Ce as servi si eu cateva bucati! Este minunata!

RODIMUR 1

07.01.2020, 20:00

Rocsi, te servesc cu drag, pentru că mai am... Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată