Rasucita cu mac

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua prepelita (1 ou gaina)
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g mac macinat
  • 200 ml lapte dulce
  • 120 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ptr. uns:
  • 2 oua prepelita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasucita cu mac:



Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit, sarea, ouale, si am amestecat. Am adaugat si amestecul de laptele si drojdie, caldut, apoi coaja de lamaie. Am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut pentru jumatate de ora.


In aceasta perioada am pregatit umplutura: intr-o craticioasa am pus macul macinat, laptele, zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba cca 20 minute.


Cand aluatul a crescut, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, peste care am pus umplutura. Am rulat, iar sulul l-am rasucit unind capetele. Am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut jumatate de ora. Am dat rasucita la cuptor la 1800C, pentru 1 ora. Cu 10 minute inainte, am uns cu 2 oua de prepelita batute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasucita cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

diaconta 1

09.12.2015, 08:51

Doamne cat e de perfecta!!!

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 18:34

Arata minunat!

Micutza Luana 1

09.12.2015, 19:52

Bunaaaa mai e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura