Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos...
Merita incercate >:D
Pentru umplutura:
1 ou pentru uns
Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .
Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.
Adaugam laptele si incepem sa framantam .
Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.
Intre timp preparam umplutura.
Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.
Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.
Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.
Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.
1
Pentru cornurile Bratislava exista si un al doilea tip de umplutura : cu mac,stafide,zahar pudra si apa)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola