Eclere cu vanilie

de sandytza in Dulciuri, 20 Iul 2009 | 25307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosi
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • un pic de sare
  • 10 oua
  • Pentru crema
  • 1,300 l lapte
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • Peste crema ,la umplut avem nevoie de
  • 350 ml frisca lichida.
  • Pentru glazura 
  • 275 ciocolata cu lapte, 
  • 4 linguri cu ulei, 
  • 100 ml frisca lichida 
  • 140 grame de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Se prepara mai intai cojile. Se pune uleiul, apa si un pic de sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina toata odata sa nu se faca cocolosi. Se amesteca bine , apoi se lasa la racit pana preparam crema.



Se pune la fiert un litru de lapte. Restul de 0,300 l de lapte se pune intr-un bol in care seadauga faina, ouale si zaharul. Se amesteca bine iar cand laptele a fiert se toarna acesta peste amestecul de oua cu faina si zahar. Se pune totul pe foc si se amesteca la foc mic pana se ingroasa.


Intre timp amestecul facut pe foc pentru coji s-a racorit. Adaugam pe rand cate un ou amestecand continu, pana le incorporam pe toate.



Cand compozitia s-a omogenizat se pune intr-un coif la care se adauga un varf stea si turnam compozitia intr-o tava in care punem hartie de bucatarie. Se fac forme alungite de 10-12 cm si late 2-3 cm si cu spatiu suficient intre ele pentru ca o sa creasca destul , iar daca spatiul este mic nu vor creste.



Se lasa la cuptor aproximativ 25-30 minute la foc maxim pana ce au inceput sa prinda un pic de culoare deasupra.



Se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.



Peste crema se pune un strat de frisca



Se astupa iar desupra se pune glazura de ciocolata preparata astfel:se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc. Se amesteca bine pana ciocolata s-a topit dar aveti grija sa nu fiarba ca se taie ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionela2682 1

11.02.2010, 11:59

asta e si reteta mea, si pot sa spun ca iese super!

lumyalex 1

03.06.2010, 19:47

cred ca sunt tare bune

adriana_bobu 1

07.10.2010, 08:49

buneeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina