Desert moristi cu dulceata

de ancutsa in Dulciuri, 10 Iul 2017 | 272 vizualizari

 

Zilele trecute am pregatit moristi cu aluat de casa si dulceata de caise sau capsuni. Acest tip de aluat mama il foloseste la placinte, insa mie acum mi s-a parut distractiv sa-i dau alta intrebuintare.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 115 g Rama Maestro 72% grasime
  • 500 gr faina (cat cuprinde)
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de caise
  • dulceata de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert moristi cu dulceata:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca apoi cu zaharul, restul de apa, sarea si putina faina. Se adauga untul sau margarina (la temperatura camerei) rupta in bucatele, se adauga faina cat cuprinde, amestecand si framantand pana se obtine un aluat moale, dar bun de intins.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire. Se impatureste. Se da la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care se intinde din nou in foaie potrivita ca grosime si se impatureste. Se repeta procedeul de 4 ori.


Dupa ultima impaturire, se lasa aluatul la frigider peste noapte.


A doua zi, se imparte aluatul in doua bucati pentru a le pregati mai usor. Dati la rece aluatul cu care nu lucrati pentru a nu se topi untul din el.


Se presara faina pe masa. Se intinde primul aluat in foaie potrivita ca grosime, se taie in patrate.


Apoi se aduce fiecare patrat la forma de morisca astfel: se cresteaza colturile pana spre mijloc, obtinand 4 triunghiuri imaginare si fiecare colt stang al fiecarui triunghi se pliaza spre mijloc.


Se asaza moristile intr-o tava cu hartie de copt, se mai lasa la crescut cam 10 minut in tava (timp in care se poate porni cuptorul), apoi se preseaza cu degetul in mijloc, se pune pe fiecare un pic de dulceata si se ung cu ou.


Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau pana devin aurii.


Din prima bucata de aluat se obtin 12 moristi (o tava).


Dupa ce se racesc, se pot servi cu mai multa dulceata, daca doriti.


Din celalalt aluat am pregatit trandafirasi. Se taie aluatul in fasii lungi, se rasuceste fiecare fasie si se impatureste ca o spirala simpatica, modeland un pic cu degetele. Se lasa la crescut in tava cam 10 minute, apoi se pune pe fiecare un pic de dulceata de capsuni ca sa semene cu niste trandafirasi si se ung cu ou. Se coc pana se rumenesc, avand grija sa nu le uscam.


Cu resturile de aluat va puteti juca, impletindu-le sau gasind noi forme.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/moristi-cu-dulceata.html

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza intr-o punga intrucat au tendinta sa se usuce.

2

Este un aluat simplu, care nu contine ou si daca nu este nici uns cu ou, poate fi un desert de post.

3

Pot fi luate si la pachet sau in excursii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert moristi cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ancutsa 1

11.07.2017, 12:48

Va multumesc tare mult!

dantes 1

11.07.2017, 16:26

Bune!

ancutsa 1

12.07.2017, 15:47

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan Perfect