Cornuri Bratislava

de Rocsi in Dulciuri, 13 Mai 2014 | 11811 vizualizari

 

Am vazut aceste cornuri la foarte multi bucatarasi, am salivat la ele pana le-am pregatit si eu. Sunt extrem, dar extrem de pufoase si delicioase, asa ca vi le recomand.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 30 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 130 gr nuca macinata
  • 2 linguri crema de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml frisca lichida

1 ou pentru uns

Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Aluatul:

Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.

Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.

Framantam, iar treptat incorporam amestecul de lapte cu drojdie.

Vom obtine un aluat foarte elastic si nelipicios, insa eu am mai adaugam doua linguri de faina pentru ca era putin lipicios dupa ce am pus tot laptele.

Il dam la rece cat pregatim umplutura.


Umplutura:

Intr-un castron punem toate ingredientele si le amestecam usor pana devin o pasta.


Aluatul il scoatem de la frigider si il impartim in 35 de bucatele micute.

Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica sub forma dreptunghiulara cu capetele rotunjite, punem umplutura si o intindem.

Le rulam usor, le dam forma de potcoava apoi le asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele.


Separam oul, le ungem intai cu galbenus, lasam sa se usuce putin, apoi cu albusul batut spuma.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata le scotem sa se racoreasca, apoi le acoperim cu folie alimentara sa se pastreze fragede.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

mihaelar63 1

14.05.2014, 20:21

CE dragutele sunt !!!

Rocsi 1

15.05.2014, 22:16

Camelia ma bucur ca iti plac

Rocsi 1

15.05.2014, 22:16

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)