"Rasucite" cu malai

de daniastefania in Piine, 4 Mai 2015 | 4481 vizualizari

 

Pufoase in interior, crocante la exterior, aceste "rasucite" sunt delicioase alaturi de o cana cu lapte sau simple.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 g faina de malai
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 1 ou pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Rasucite" cu malai:

Pentru inceput dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut. Lasam sa faca basici. Intr-un vas punem faina, faina de malai, sarea, ouale si drojdia dizolvata in lapte.


Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, intindem aluatul intr-un dreptunghi, cu grosimea de 1 cm, pe masa de lucru presarata cu faina de malai.


Ungem jumatate din dreptunghi, pe lungime, cu unt si il acoperim cu cealalta parte, neunsa.


Taiem aluatul in doua pe lungime. Apoi fiecare parte o taiem in fasii late de 5 cm. Fiecare fasie o crestam in mijloc, lasand capetele netaiate. Rasucim apoi de mai multe ori aluatul prin crestatura, in ambele parti. Asezam "rasucitele" in tava tapetata cu hartie de copt.


Le lasam sa mai creasca 20 de minute. Apoi le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos. Tare bune sunt si sper sa va placa si voua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Rasucite" cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

05.05.2015, 10:00

Ce bune or fi!

MotanLaOale 1

05.05.2015, 11:52

mihaelar63 1

09.05.2015, 11:03

Foarte bune rasucitele tale cu malai Am sa le prepar si eu Chiar azi am facut muffin cu malai si carnaciori dupa o reteta relativ asemanatoare , au iesit grozav de bune .
Felicitari pentru implinirea vartei de 1 anisor Bucataras

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Paine dietetica