Focaccia cu ierburi, din faina de secara

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Piine, 31 Iul 2013 | 2170 vizualizari

 

Focaccia este o paine plata italiana care se coace la cuptor, ce poate fi presarata cu ierburi, ceapa, branza, carne sau legume. Seamana cu blatul de pizza si contine ingrediente similare: faina, apa, sare, drojdie si ulei de masline. Ca o particularitate este faptul ca aluatul se unge deasupra cu ulei de masline inainte de a fi presarata cu ierburi.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame faina de secara in amestec cu faina de grau;
  • 1 lingurita sare albastra persana;
  • 7 grame drojdie uscata (un plic);
  • 40 ml apa calduta;
  • 4-5 linguri ulei de masline + una pentru uns;
  •  frunze de lime uscate;
  •  lemongrass uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ierburi, din faina de secara:

1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa.


2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale.


3. Se lasa la dospit in bol pentru 2 ore intr-un loc ferit de umezeala si curent, acoperit cu un servet de bucatarie.


4. Dupa 2 ore, se framanta putin si se incepe formarea painicii. Aluatul se poate imparti in 3-4 si se intinde cu mana sa se aplatizeze usor. Cu o parte a aluatului am incercat sa imit o frunza si cu alta o floare, prin crestarea aluatului cu un cutit lat, apoi se desface cu mana crestaturile facute si se intinde aluatul ca sa se mentina taietura.

5. Painicile astfel formate, se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit pentru inca minim 30 de minute.

6. Alautul se unge bine deasupra cu ulei de masline si se presara cu ierburi.

7. Cuptorul se preincalzeste la 230 de grade. Sub raftul pe care veti aseza tava cu painicile, introduceti o tava cu apa si lasati in cuptor sa se incalzeasca ca sa creeze aburi.

8. Lasati la copt pentru 12-15 minute.

9. Se serveste cu o salata de rosii de gradina, presarata cu ulei de masline si branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ierburi, din faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

31.07.2013, 22:31

Multumesc fetelor!

Rocsi 1

01.08.2013, 11:18

Ce faine

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post, cu ierburi aromate