Rata aromata in sos de vin rosu

de laylalala in Rata, 28 Aug 2010 | 6839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin,frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi, decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata aromata in sos de vin rosu:

Se incinge cuptorul la 190°C.
Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.

 

RETETA IN IMAGINI

Rata aromata in sos de vin rosu-0
Rata aromata in sos de vin rosu-1
Rata aromata in sos de vin rosu-2
Rata aromata in sos de vin rosu-3
Rata aromata in sos de vin rosu-4
Rata aromata in sos de vin rosu-5
Rata aromata in sos de vin rosu-6
Rata aromata in sos de vin rosu-7

COMENTARII (5)

vero_closca

vero_closca 1

29.08.2010, 17:24

nadina73

nadina73 1

29.08.2010, 17:32

super

Bunica

Bunica 1

31.08.2010, 22:54

delicioasa se poate si fara melasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!