Rata la cuptor

de Bya Ralu in Rata, 13 Mai 2014 | 28836 vizualizari

 

Este prima oara cand prepar si mananc rata,are un gust super bun si ti se topeste in gura...incercati-o!

 

INGREDIENTE

Pentru marinat:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper alb
  • ghimbir si praf de curcuma

Pentru preparare:

  • 1 rata
  • 1 portocala stoarsa
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Pentru marinat:

Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.

Pentru preparare:

Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.

Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.

Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.

Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.

Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata confiata cu sos de parmezan