Ratatouille cu pui

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri cu carne, 27 Iul 2011 | 4107 vizualizari

 

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri proaspete. Rețeta tradițională conține vinete, dovlecei, ceapă, ardei, roșii, usturoi, busuioc și cimbru, dar se pot adăuga și alte ingrediente după cum vă place. Dacă o gătiți fără carne devine o delicioasă mâncare vegetariană sau de post. Merită încercată!!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 vânătă
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2 roșii mari și zemoase
  • ulei
  • busuioc și cimbru
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille cu pui:

Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut le-am tamponat cu prosop de hârtie pentru a îndepărta sucul amar. Într-o tigaie am încins 2 linguri de ulei și am pus bucățile de vinete la călit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.

După ce au prins o culoare maronie și se înmoaie, le-am scos pe o farfurie și într-o altă lingură de ulei am pus la călit dovleceii și rondelele de morcov.  Acestea se călesc până devin aurii de toate părțile, apoi le-am scos pe o farfurie.
Pieptul de pui l-am dezosat și l-am tăiat bucăți, apoi l-am călit împreună cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Din grădina mea de balcon am cules o mână de busuioc și niște cimbru :)).

Într-un vas rezistent la căldură am pus legumele și carnea călite, roșiile tăiate bucăți, sare, piper și verdețurile tocate. Fiindcă roșiile nu au fost destul de zemoase am adăugat puțin bulion diluat cu apă (puțină pentru că își mai lasă și legumele zeamă). Am acoperit vasul cu folie de aluminiu și l-am dat la cuptor pentru o oră sau chiar mai puțin (legumele trebuie să fie bine pătrunse, dar nu terciuite).

 

TIPS-URI

1

După ce l-am scos de la cuptor am mai presărat verdeață tocată și usturoi pisat, pentru mai multă savoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:42

foarte bun

Panacris 1

19.09.2013, 10:04

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!