Fasole boabe cu ciolan si legume

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 17 Ian 2019 | 2817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole alba uscată cu bob mare
  • 1 ciolan afumat fără os
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 lingurite timbru uscat
  • Sare, delikat 1 linguriță, piper
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 3 foi dafin
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zahar
  • Marar 2 legaturi
  • 3 cepe potrivite
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan si legume:

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm procedeu de 2 ori, apoi punem apa curata, bicarbonatul si zahărul. Lăsăm să fiarbă vreo ora, apoi adăugăm legumele curățate si tăiate cuburi mici, ciolanul taiat bucati mari si foi de dafin. Lăsăm să fiarbă fasolea pana se pătrund bine.

Scoatem bucățile de ciolan si le tăiem in bucatele.

Ceapa o curățăm si o taiem potrivit, o calim in ulei, adăugăm și câteva fasiute din ciolan nefierte sa se rumeneasca putin, apoi adaugam pasta de tomate. Stingem cu putin zeama in care a fiert fasolea si lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm fasolea cu kegume cu tot, scursă de zeama, cu ciolanul fiert, completăm cu zeama pana obtinem consistenta dorita, saram, piperam, adaugam delikatul si nai lasam vreo 8-10 minute pe foc. La final punem mararul si servim.

TIPS-URI

1

Servim cu muraturi sau salata de ardei copt, sau chiar cu o ceapa sparta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta, cu ciolan afumat