Dovlecei umpluti

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 2831 vizualizari

 

pentru ca este sezonul dovleceilor...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei medii
  • carne tocata ( porc am folosit eu )
  • 1 castronel mic orez ( fiecare cat doreste )
  • 5-6 cepe
  • sare, piper
  • delikat
  • bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura untura de casa
  • un borcan rosii in suc propriu
  • 3-4 rosii medii
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior.

Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la fel depinde de fiecare cat de "colorati" doriti sa fie ).

Intr-o oala mare in diametru am pus o lingura untura de casa asezat dovleceii pe care i-am umplut cu compozitia formata, iar in capat am taiat cate o felie de rosie, de preferat capetele, punand capac la dovlecei.

Am turnat rosiile din borcan, am umplut oala cu apa, atat cat sa acopere dovleceii, faina am dizolvat-o in putina apa, am turnat-o in oala si i-am lasat la foc mic approx 1 ora.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se servesc cu patrunjel tocat si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

24.06.2013, 17:13

maine poate fac si eu

iri_iri 1

24.06.2013, 18:14

mmmmmm,daca nu ma insel a ajuns mirosul si la mine

Rocsi 1

24.06.2013, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!