Red Velvet Cake

de diaconta in Torturi, 29 Mar 2015 | 5398 vizualizari

 

Un tort potrivit pentru că încă este luna lui Mărţişor. Aşa am ales să sărbătorim ziua de 8 Martie,cu un tort delicat,roşu,cu o textură fină precum catifeaua şi plin de iubire.
La mulţi ani mamei mele,surorilor şi nepoatelor mele precum şi tuturor femeilor.
Foarte gustos este acest tort,cu blat umed şi aromat şi crema fina de brânză.
Mi-ar fi plăcut ca să fie un roşu mai intens,dar nu am vrut să folosesc prea mult colorant.
Am încercat şi cu suc de sfeclă roşie,dar nici atunci culoarea nu a fost prea intensă.
Era şi timpul să folosesc coloranţii primiţi în dar de la o prietenă dragă.
Reţeta este foarte simplă aşa că nu ezitaţi s-o încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat (pentru 2 tavi cu diametrul de 20 cm):
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 125 g smântâna 20% grasime
  • 300 g iaurt sau lapte batut
  • 125 g unt
  • 125 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 10 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Zeama de lamâie
  • Vanilie
  • Câteva picaturi colorant alimentar roşu
  • ½ lingurita sare
  • Ingrediente crema brânza:
  • 250 g Mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 400 g smântâna 20% grasime
  • lingura zahar pudra
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • Zeama de lamâie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:

Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt.

Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua.

Fiind un blat destul de sfarâmicios,ar fi destul de greu de feliat daca am face un singur blat.

Faina am amestecat-o într-un bol cu praful de copt si sarea.

In alt vas am amestecat smântâna cu cacaoa,vanilia si colorantul.

Separat am pus si iaurtul,iar bicarbonatul stins cu zeama de lamâie l-am amestecat în iaurt.

Untul moale l-am mixat cu uleiul si zaharul pâna când zaharul s-a topit.

Peste crema de unt am adaugat ouale pe rând,mixând bine dupa fiecare.

Dupa ce ouale au fost încorporate,am pus smântâna cu colorantul.

La final am încorporat în câteva reprize faina si iaurtul,începând si sfârsind cu faina.

Am împartit compozitia în cele doua tavi si am pus la cuptor  pentru 40 de minute.

Primele 20 de minute am lasat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.

Este util sa verificati cu scobitoarea când este copt blatul,daca-l lasati prea mult el se va usca prea tare.

Am lasat blaturile sa se raceasca,dupa care le-am pus în frigider pentru a se taia mai usor.

Cât timp s-au racit blaturile,am preparat crema.

Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.

Am mixat smântâna cu o lingura de zahar pudra.

Daca e nevoie puteti adauga întaritor de frisca.

Crema Mascarpone am mixat-o cu cele 2 linguri de zahar pudra.

Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde(Mare atentie,NU se fierbe!!! ) si am pus-o peste mascarpone,apoi ampus zeama de lamâie si am încorporat frisca.

Am taiat cele doua blaturi în doua,obtinând astfel 4 blaturi.

Firmiturile cazute nu le aruncati pentru ca puteti orna cu ele tortul.Eu chiar am mai facut firmituri ca sa fie suficiente.

Am pus crema pe fiecare blat,am îmbracat  cu crema si în exterior,apoi am presarat firmituri de blat.

L-am lasat la frigider peste noapte.

S-aveţi pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Catifea rosie cu capsuni