Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

de Caty in Dulciuri, 12 Iul 2022 | 5131 vizualizari

 

Invata sa faci reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit. Atat de moi si bune! Cu reteta noastra simpla n-ai cum sa dai gres. Oua, faina, lapte, arome - sunt cateva dintre ingredientele retetei de gogosi

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 cub drojdie proaspătă sau un plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri esență rom
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri stafide
Portii: 17
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit:

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm aluatul, adăugând stafidele și uleiul.
Lăsăm aluatul să crească 30 minute sau până își dublează volumul.
Presărăm faina pe blatul de lucru și întindem aluatul cu grosimea de 1cm.
Tăiem cu o forma rotunda sau cu paharul și le lăsăm să mai crească 30 min.
Le prăjim in ulei și le pudram cu amestec de zahar pudra și scorțișoară.
Pofta buna!

Vrei sa stii cum faci gogosi rapide cu iaurt, reteta simpla si delicioasa? Vezi aici - Gogosi rapide cu iaurt

Si Roxana stie sa faca gogosi pufoase

Tare bine merg gogosile alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea