Reteta de preparare a papanasilor

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Feb 2012 | 3555 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g faina )+/-1-2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • Decor
  • gem ( de caise am folosit )
  • smantana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.

-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie

-se adauga grisul

-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100  de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri

-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de  1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii

-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie

-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ubulika 1

02.03.2012, 11:56

arata demential!! e imens

VERONICA2607 1

10.03.2012, 09:31

ce bine arata !!!

ionela2682 1

25.03.2012, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor copti