Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

de vio_dreams in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 5483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mere ionatan
  • 5 felii paine veche
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar

pentru sos

  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu mere si sos de vanilie:


Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie.


Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele.


Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra.


Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Lasam budinca sa se raceasca si in acest timp preparam sosul de vanilie. Eu am ales varianta mai rapida .


Punem intr-un vas frisca, galbenusurile si amidonul. Asezam vasul la bain marie si lasam pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a ingrosat adaugam vanilia si omogenizam.


Taiem budinca felii si servim cu sos de vanilie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

danakarin 1

23.02.2013, 22:11

Ce reteta buna!

vio_dreams 1

24.02.2013, 01:28

alba_zori 1

28.02.2013, 17:51

ce bun puddingul..super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA