Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune

de madab in Dulciuri, 13 Ian 2015 | 2712 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100g faina
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.

Adaugam praful de copt si faina in ploaie .

Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei  , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata , intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin , iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.

Cand uleiul e bine incins , se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul , apoi se  aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta , desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

15.01.2015, 09:52

Bine ai venit Mada Buna idee chiar imi este dor de papanasi .

Adele 1

15.01.2015, 19:57

Bine ai venit!!

Rocsi 1

15.01.2015, 21:30

Mmmmmmmm.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare