Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 722 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Vrei un desert lejer, confortabil si nu stii ce sa prepari? Daca ai branza dulce in casa si portocale...acesta este desertul perfect....asa-mi suna mie astazi o propunere in urechi :)))))))) a iesit ceva incredibil de bun! Cred ca as fi mancat trei portii asa pe nerasuflate !:)))) 

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza dulce
  • 2 oua
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr gris
  • 50 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • coaja de lamaie( BIO)

Sos de citrice:

  • 3 portocale
  • 1 lingurita de unt
  • vanilie
  • zeama de la o jumatate de lime
  • zeama de la o jumatate de lamaie (mica)
  • zahar brun dupa gustul personal
  • coaja razuita de lamaie (BIO)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice:

Reteta de preparare a papanasilor


Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica.


In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp, este mai bine sa ii facem pe rand astfel incat sa nu se zdrobeasca.


Ii scoatem cu o paleta cand sunt fierti( vom vedea cand sunt gata se umfla si se ridica la suprafata) si ii punem intr-o strecuratoare.


Intre timp preparam sosul:


Punem sucurile de citrice intr-un ibric impreuna cu zaharul , vanilia, coaja de lamaie si untul si lasam la foc mic sa scada amestecand din cand in cand.


Cand ne place ca si consistenta oprim focul si racim sosul.


Punem papanasii in sos si-i mancam cu pofta ca-s minunat de buni!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

22.09.2016, 11:27

Multumesc Daniela!

-Licurici- 1

22.09.2016, 13:21

Deliciosi!

RuxyRux 1

22.09.2016, 19:51

Licuriciule frumos...iti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere