Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 4077 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ultimele capsuni din sezon... :(

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor Pentru aluat:

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 200 - 300 g faina alba de grau
  • 2 oua proaspete
  • 40 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 cana cu zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 30 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)

Pentru ornat:

  • 50 ml apa
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor


Pentru sos:


Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor.


Pentru papanasi:


Branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul, esentele, sucul si coaja de lamaie, le amestecam intr-un bol, omogenizandu-le. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si framantam aluatul usor, pana devine elastic si pufos. Daca este necesar, mai adaugam una-doua linguri cu faina. Din aluatul astfel obtinut, formam gogoselele pe care le vom rumeni frumos, pe ambele parti, la foc potrivit. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime. Le pudram cu zahar vanilat, adaugam sosul de capsuni si le servim cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

13.06.2013, 09:04

marianascarlat 1

23.06.2013, 18:24

Dya Daniela Andrei 1

25.06.2013, 09:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor