Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine

de Ksenya in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 9740 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de fata este pentru un mic dejun delicios, alaturi de o cana de ceai negru. Foarte populara in tarile CSI. Exista multe retete adaptate si modificate, insa eu v-o prezint intocmai dupa STAS-ul rusesc. 
Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava de aragaz.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 810 g branza de vaci bine scursa. Eu am folosit 3 cutii de branza grasa la 275 g de la Pilos /Lidl,e cea mai buna pentru reteta aceasta. Am lasat-o peste noapte la scurs si a rezultat 810 g
  • 100 g faina + 20-30 pentru lucru pe planseta
  • 30 g ou
  • 90 g zahar brun, se poate si zahar simplu
  • 30 gr unt pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron trecem branza  prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam  toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit taiem felii groase  de 1,5-2 cm  si le modelam in palme  cu ajutorul fainii ca pe niste parjolute.

Intr-o tigaie incalzim untul la foc moderat si prajim foarte putin pana capata o nuanta aurie  pe o parte apoi pe   cealalta .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt  asezam  papanasii pana terminam toata coca. Dam la cuptor  pentru 10-15 minute la 180 de grade.

Se servesc cu smantana, lapte condensat rusesc sau dulceata......etc. Eu am folosit smantana si duceata de visine.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

La prepararea retetei, de preferat ca toate produsele sa aiba temperatura camerei si nu din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

miki_a 1

17.12.2016, 14:53

Imi plac papanasii foarte mult (reteta moldoveneasca) si observ ca nu difera!

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:45

O da, rasfatul de mic dejun la Buneii din Moldova! In alternanta cu "blinciki" si neaparat cu "smetana" si zmeura conservata cu zahar (fara fierbere!). Si bine-nteles cu ceai negru sau zeama din compot!

- Andreea - 1

06.05.2018, 18:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti cu crema de vanilie