Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de fata este pentru un mic dejun delicios, alaturi de o cana de ceai negru. Foarte populara in tarile CSI. Exista multe retete adaptate si modificate, insa eu v-o prezint intocmai dupa STAS-ul rusesc.
Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava de aragaz.
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit taiem felii groase de 1,5-2 cm si le modelam in palme cu ajutorul fainii ca pe niste parjolute.
Intr-o tigaie incalzim untul la foc moderat si prajim foarte putin pana capata o nuanta aurie pe o parte apoi pe cealalta .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam papanasii pana terminam toata coca. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
Se servesc cu smantana, lapte condensat rusesc sau dulceata......etc. Eu am folosit smantana si duceata de visine.
Pofta buna!
1
La prepararea retetei, de preferat ca toate produsele sa aiba temperatura camerei si nu din frigider.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult