Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 4062 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Papanasi
  • 12 prune uscate 
  • 50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr gris
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 galbenus 
  • 60 gr faina
  • Pesmet
  • 200 gr pesmet 
  • 100 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate:

Reteta de preparare a papanasilor


Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.

Se bate untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.

Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.

Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.

Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.

Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci