Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6397 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Papanasi
  • 12 prune uscate 
  • 50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr gris
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 galbenus 
  • 60 gr faina
  • Pesmet
  • 200 gr pesmet 
  • 100 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate:

Reteta de preparare a papanasilor

Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.
Se bate untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.
Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.
Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci