Reteta de strudel cu dovleac

de Tuxedo in Prajituri, 15 Dec 2013 | 9906 vizualizari

 

Astazi va prezentam Reteta de strudel cu dovleac
Inca un desert nemaipomenit de gustos, specific romanesc, si foarte aromat! Si este de post, normal :-) Reteta de foi o am de la mama soacra si nu se face greu deloc! se face foite – foite, ca un aluat de foietaj si este buna si la alte prajituri, cu mere, cu iaurt, cu branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de strudel cu dovleac sunt:
  • pentru o tava mare de aragaz
  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 praf sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1/2 lingurita drojdie uscata)
  • Ciulama rece:
  • 200 ml ulei
  • 10 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 dovleac placintar de aprox. 1.300 Kg
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • nuci prajite (cat vrea fiecare, o ceasca de ex.)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de strudel cu dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de strudel cu dovleac 

Aluatul:

Punem faina cu praful de sare intr-un castron si amestecam bine. Cand punem drojdia, aceasta nu trebuie sa fie in contact direct cu sarea, deoarece inhiba cresterea.

Punem apa intr-o cana gradata si adaugam si drojdia proaspata, faramitata. Daca folositi drojdie uscata, o punem direct peste faina. Adaugam apa calduta (trebuie sa fie calaie, nu fierbinte) in faina si amestecam cu mainile pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

O lasam sa se odihneasca pana pregatim ciulamaua rece.

  • Intr-un castron punem uleiul apoi adaugam faina lingura cu lingura si amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem o ciulama mai tare, adica sa nu curga ca apa! Daca vi se pare prea moale, mai adaugati o lingura de faina!
  • Intindem coca pe blatul de lucru (neuns si fara sa-l presaram cu faina) cat putem de mult, el trebuie sa aiba o grosime de aprox. 3 mm. (deci cat mai subtire)
  • Punem ciulamaua rece deasupra aluatului si o intindem pe toata suprafata acestuia cu o lingura.
  • Impaturim aluatul  aducand marginile spre interior (cele 4 margini) apoi inca o data in acelasi fel, apoi il impaturim in 3 (ca pe o scrisoare) si apoi il mai impaturim o data in 3 (dar nu obligatoriu).Taiem aluatul in doua si il bagam la frigider pentru o ora. Se poate lucra cu el si fara sa il bagam la frigider, dar prin racire va deveni mai fraged!

Poate intelegeti mai bine cum l-am impaturit din pozele de mai jos:

Umplutura de dovleac:

  • Taiem dovleacul in 2, scoatem semintele si il curatam de coaja.
  • Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem la calit intr-o cratita impreuna cu zaharul. Atentie!, zaharul poate fi variabil, in functie de cat de dulce este dovleacul! dovleacul meu a necesitat mai mult zahar.
  • Cand s-a inmuiat, stingem focul si adaugam esenta de rom si scortisoara si amestecam. Il lasam la racit inainte de a face rulourile. Cand s-a racit, adaugam nuca prajita si taiata bucatele mai mari.
  • Fiecare jumatate de aluat o intindem cat putem de mult, apoi impartim umplutura de dovleac in 4 parti egale. Punem umplutura pe marginile aluatului si rulam partile spre interior ca in poza de mai jos.
  • Vom obtine 2 rulouri din fiecare jumatate de aluat. La unirea celor doua rulouri taiem aluatul cu un cutit.
  • Fiecare rulou (strudel) il taiem usor (ca pe paine, fara apasare) cu o lungime de aprox. 8 cm.
  • Tapetam tava cu o foaie de copt si asezam rulourile soldateste, unul langa altul. Putem sa lasam un spatiu de jumatate de cm. intre fiecare. Daca se lipesc, nu este nici o problema, se vor coace negresit!
  • Putem sa le ungem cu apa si sa le presaram cu zahar deasupra sau le pudram cu zahar dupa ce s-au rumenit.
  • Preincalzim cuptorul la 180ºC (360 F) si coacem strudelele noastre pana capata o culoare aurie. Trebuie sa se rumeneasca frumos, apoi le pudram cu zahar si le papam cand sunt caldute sau reci!

Pofta buna! sunt delicioase! si se pot umple si cu mere, vezi aici reteta de Strudel cu mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Raluca57 1

18.12.2013, 21:31

Le-am facut! s-au terminat imediat! foarte, foarte bune!! Fiind prima data, am respectat intocmai reteta, dar cred ca faina mea cerea mai multa apa. Acum stiu ce consistenta trebuie sa aiba aluatul. Chiar si asa, au fost minunate. Curand fac din nou. Si cu mere, si cu branza. Multumesc, Raluca.

Alina26 1

21.12.2013, 11:39

ce bune sunt!!!!!

dantes 1

16.10.2019, 16:48

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti