Prajitura Fely cu branza si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 30 Noi 2009 | 13085 vizualizari

 

Reteta de la Fely. Delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte dulce
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de gris
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fely cu branza si bezea:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, aproximativ 15-20 de minute.

In acest timp te ocupi de umplutura: intr-un vas se pun toate ingredientele necesare umpluturii si se amesteca. Cand blatul este copt pe jumatate se scoate din cuptor si se pune deasupra umplutura de branza dulce.

Se baga din nou la cuptor si se reduce un pic temperatura la cuptor, se tine atata timp cat branza dulce face o crusta deasupra si este inchegata. In timpul acesta batem spuma albusurile cu zaharul. Se scoate tava din cuptor si se pune deasupra spuma. Pentru ultima oara se baga tava in cuptor si se mai lasa la copt pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fely cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

01.12.2009, 09:51

Va multumesc Este super buna

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:06

ieri am intrat pe net sa caut o reteta cu bezea si te-am gasit pe tine, asa m-am hotarat sa-mi fac si eu profil, arata senzational prajitura, felicitari!!!!

ala_oancea 1

02.03.2010, 20:54

Multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea