Prajitura Fely cu branza si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 30 Noi 2009 | 9922 vizualizari

 

Reteta de la Fely. Delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte dulce
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de gris
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fely cu branza si bezea:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, aproximativ 15-20 de minute.

In acest timp te ocupi de umplutura: intr-un vas se pun toate ingredientele necesare umpluturii si se amesteca. Cand blatul este copt pe jumatate se scoate din cuptor si se pune deasupra umplutura de branza dulce.

Se baga din nou la cuptor si se reduce un pic temperatura la cuptor, se tine atata timp cat branza dulce face o crusta deasupra si este inchegata. In timpul acesta batem spuma albusurile cu zaharul. Se scoate tava din cuptor si se pune deasupra spuma. Pentru ultima oara se baga tava in cuptor si se mai lasa la copt pana se rumeneste bezeaua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fely cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

01.12.2009, 09:51

Va multumesc Este super buna

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:06

ieri am intrat pe net sa caut o reteta cu bezea si te-am gasit pe tine, asa m-am hotarat sa-mi fac si eu profil, arata senzational prajitura, felicitari!!!!

ala_oancea 1

02.03.2010, 20:54

Multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sturion pe placa de sare

ieri la 21:15

Gustarea de la ora 10

ieri la 20:26

Mini pizza

ieri la 20:13

Iaurt, cereale și fructe

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală