Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2024 | 1611 vizualizari

 

La cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita frageda, branzica framantata si mamaliga nelipsita de la aceasta mancare.

Pentru Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente principale: pulpa porc, piept de porc, un buturel, ficat de porc si carbati de porc.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat:
  • 800 g pulpa de porc
  • Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc
  • 500 g ficat porc
  • 500 g piept de porc
  • 300 g carnati de porc
  • 500 ml vin roze
  • 3 capatani mari de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper negru macinat, dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat:

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati.
Am pus mai intai in uleiul fierbinte, pieptul de porc si carnea de pe buturel. Dupa ce s-au rumenit, am adaugat pulpa de porc si am mai tinut pana ce s-a rumenit usor si aceasta, apoi am pus vinul si cimbrul.
Am pus capacul pe cratita si am lasat la foc mic 50 minute. Am verificat si am amestecat periodic in carnita. Am gustat acum carnita, este frageda si am pus carnatii taiati bucati, usturoiul taiat si i-am lasat inca 10 minute sub capac.
Am pus apoi ficatelul taiat fasii subtiri si cu focul iute am tinut inca 5 minute.
Acum e gata tochitura noastra frageda si gustoasa.
Eu am servit-o cu mamaliga si cas proaspat framantat cu sare, impreuna cu un ardei iute la otet. Sper sa fie si pe placul vostru.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Tochitura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu prune si vin