Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας)

de nadiuta123 in Mancaruri cu carne, 2 Feb 2012 | 1047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita dulce ,
  • 1 jumatate de varza acra,
  • 1 kg carne tocata amestec,
  • sare ,
  • piper,
  • 1 cescuta orez,
  • 2 cepe,
  • Pentru a opari varza aveti nevoie de :
  • 1 si 1/2 litru de apa,
  • frunze de dafin,
  • o frunza de telina,
  • 2 lamai,
  • putina zeama de varza acra
  • sare
  • boabe de piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας):

Intr-oala se pune apa la fiert cu zeama de lamaie si putina zeama de varza frunze de dafin ,boabe de piper,o frunza de telina.


Intr-un castron se pune carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa calita putin pe foc, sare, piper, putin cimbru si se amesteca bine.


In apa care fierbe pe foc se aseaza varza dulce si se lasa pana se desfac foile si se schimba la culoare devenind galbuie. Scurse bine de apa frunzele de varza se potrivesc si se umplu cu compozitia de carne.


In cratita punem un strat de varza si apoi un strat de sarmale in foi de varza dulce oparite si un strat de sarmale inasurate in varza acra. Se da la foc potrivit pana fierb apoi de acopera cu bulion boabe de piper si foi de dafin si se mai lasa sa fiarba 10 minute (sau se pot da la cuptor pentru 15 minute).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadiuta123 1

02.02.2012, 12:23

Multumesc mult pentru comentarii :*

mena29 1

03.02.2012, 12:52

bun venit

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac