Sarmale in foi de vita

de Alinutza80 in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2012 | 1339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 carne jum porc/jum vita
  • 250 g orez
  • 5 cepe potrivite
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingura bors magic
  • foi de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa.


Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.


Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru (dupa gust) si se amesteca bine.


Se formeaza sarmalele si se aseaza in cercuri intr-o cratita in care am pus cateva foi de vita, apoi le acoperim iar cu foi de vita. Se face un amestec din apa, bulion si 1 lingura de bors magic si se toarna peste sarmale.


Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.


Se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana si mamaliguta.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca frunzele sunt de la saramura nu se adauga prea multa sare in compozitia de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Alinutza80 1

24.03.2012, 10:19

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:09

bune sarmalutele

Alinutza80 1

27.03.2012, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de Craciun